Beste fietsers,

 
Vandaag (woensdag) zijn we met 12 personen van start gegaan met het nieuwe fietsseizoen. Hoewel het iets eerder zonnig was begon het op de verzamelplek te regenen. Reden voor ons om te schuilen in het Castellum met een lekker bakkie. Na een half uurtje zijn we toch op weg gegaan naar Oudewater. 
 
Bij Woerden ging het even mis met de route: we kwamen uit bij een niet gepland modderpad. Toen we een stukje terug gereden waren begon het even flink te regenen ondanks dat de buienradar daarvoor niets zag. Soms ontstaan buien kennelijk spontaan. Voor het breekbare deel van de deelnemers was de bui aanleiding om terug naar huis te gaan. Voor de 6 overblijvers was na 100 m fietsen de bui over en we hebben daarna geen druppel meer gehad. Zat er bij de vertrekkers een natweerheks? Het was markt in Oudewater en de chocolademelk smaakte heerlijk.
 
Morgen gaan we de eerste donderdagtocht fietsen. Omdat het er niet uitziet dat het stralend weer wordt (kijk op http://www.weerplaza.nl/weerinhetnieuws/weerjournaal) houden we het
ook deze dag kort: ik wil naar de Bilt en Zeist naar de Uithof fietsen en via de Botanische tuinen, Rhijnauwen, langs de forten richting Nieuwegein en via het A’dam Rijnkanaal weer terug. Een afstand van 40 km en deze keer hopelijk onder droge omstandigheden. De pauze kunnen we in het Theehuis Rhijnauwen houden of eerder bij de Biltse Hoek. 
 
Ik hoop dat jullie er net zoveel zin in hebben als ik.
 
Slaap lekker vannacht en tot morgenochtend 9.30 uur bij de bekende toren.
 
 

Vriendelijke groet,

 
Henny Schut